Adil Karaismailoğlu, taşımacı esnafın araç mülkiyeti sorununu çözeceklerini açıkladı. Esnaf olumlu beklenti içinde.
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, komisyonun çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Komisyonun hayatın gelişimi açısından önemli gündemlere sahip olduğunu anlatan Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sırasında sahada deneyimlediği toplu taşımacı esnafın sorunlara yasal çözümler üretilmesini amaçladığını ifade etti. Karaismailoğlu, “Kentsel dönüşüm yasasından sonra şu anda çalışmaları süren toplu taşımayla ilgili çalışmalarımız da olacak” dedi.
Adil Karaismailoğlu, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birinin toplu taşıma olduğuna, gün içinde toplu taşımada geçirilen zaman ne kadar azalırsa insanların sevdikleriyle o kadar çok vakit geçirebileceklerine işaret ederek meseleye bu çerçeveden baktıkları ve insan mutluluğunu dolayısıyla da esnaf beklentilerini önemsediklerini dile getirdi.
RAYLI SİSTEM
Trafik sıkışıklığını azaltmanın, kaliteli, güvenli ve ekonomik toplu taşımayla olur diyen Karaismailoğlu, “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde bunun ilk ayağı metro, tramvay ve Raylı Sistemlerdir. Fizibilitesi uygun olan yerlerde raylı sistem yatırımlarımızı bir an önce bitirmemiz gerekiyor. İstanbul’da şu an 340 kilometre raylı sistem hattı var. Devam eden raylı sistem yatırımları da var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da çok önemli katkılar yapıyor. Son 1 yılda 50 kilometre RS yatırımını tamamlayıp İstanbulluların hizmetine verdi, inşallah önümüzdeki aylarda 50 kilometre daha bitip İstanbullunun hizmetine verecek.” ifadelerini kullandı.
PLAKA SAHİPLERİ
Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarını yeterli kilometrelere ulaştırdıktan sonra bunları lastik tekerlekli araçlarla entegre şekilde çalıştırmanın önemine işaret ederek, “Başta belediyelerimizin işlettiği otobüsler olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler belli kaideler ve kurallar çerçevesinde hem müşteri hem de sürücü memnuniyetini sağlayacak şekilde kaliteli ve güvenli hizmet vermeli. Bunun altyapısını oluşturmak için komisyonumuzda çalışmalar yapıyoruz. Taksiler, minibüsler ve özel halk otobüslerinin mülkiyetle alakalı da bir talepleri var. Yıllardır bu işi yapan vatandaşımız esnafımızın oradaki haklarının korunması açısından da çalışmamız devam ediyor.” dedi.
Minibüs, otobüs ve taksilerin, ticari plaka ve hat tahsisiyle toplu taşıma hizmeti sunabildiğini anlatan Adil Karaismailoğlu, plaka sahibi esnafın yaşadığı mülkiyet sorununu çözmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
TEDİRGİNLİK BİTECEK!
Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı belediyelerimiz yetkisi olmadığı halde üstüne vazifeymiş gibi çalışmakta olan araçlarımızın üzerinden yeni ihaleler yapma teşebbüsünde bulundu. Tabii ki bu esnafımızı tedirgin etti. Bunu düzenlemek için bir çalışma var. Taksici, dolmuşçu, otobüsçü esnafımızın yaptığı işin mülkiyetiyle alakalı bu tedirginliklerini ortadan kaldıracak çalışmayı başlattık. Aslında bunu 14 Mayıs seçimleri öncesi hazırlamıştık. Yetişmedi. Burada son rötuşlarını yapıp hem esnafla hem derneklerle hem de kurumlarla ortak bir çalışma yaparak Meclise getirdiğimizde esnafımız rahatlayacak. Bu da hizmete yansıyacak. Hizmet kalitesini artıracak.”