Türkiye Belediyeler Birliğinde görev değişimi yapılarak Başkanlığa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz seçildi. Görevi devreden Fatma Şahin, “Bu bir bayrak yarışı hayırlı olsun” dedi.
ANKARA- Türkiye Belediyeler Birliği Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında yapılan seçim sonucunda iki dönem TBB Başkanlığını yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, en fazla iki yıl başkanlık teamülü gereği, görevini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a devretti.
Fatma Şahin, teamüller gereği Birlik Başkanlığı görevini en fazla iki dönem sürdürdüklerinin dile getirdiği konuşmasında, “Bizde sen-ben yok, biz varız. Yücel Başkanımız daha genç. Bugün Birleşmiş Kentler ile Yerel Yönetimlerde (UCLG), Avrupa Konseyinde bizi çok güzel ağırlayan, Balıkesir’in kalkınmasında ilçe den büyükşehire geldiğinde emeklerine şahidim. Şehadet önemli. Uluslararası vizyonuna da şahidim. Bu bir bayrak yarışı, şimdi bayrağı Başkanımıza veriyoruz. Yeni dönem hayırlı uğurlu olsun” Dedi.
Prof. Dr. Kartepe, ‘Belediyeler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur…’
Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe de belediyeler demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna belirterek; “Türkiye’de ve dünyada demokrasinin kaynağı esas zemini, oturduğu sağlam mekân yerel yönetimlerdir. Demokrasi yerelde yerleşmiş ise yerelde gerçek manada hayata geçirilmiş ise o zaman merkezde de demokrasi olabilir” şeklinde konuştu.
SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) mayıs ayı olağan meclis toplantısında yapılan seçim sonunda başkanlığa seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TBB’nin Türkiye’nin köklü kurumlarından olduğunu hatırlattığı teşekkür konuşmasında; “TBB, 1945’ten beri bütün belediyeleri tek çatı altında toplayarak beraber iş yapabilme, onları koruma, onların beklentilerini, ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş Cumhuriyet’in en köklü kuruluşlarından birisi. Burada onurlu bir şekilde görev yapan, birçok çalışmaya imza atan, en zor dönemde pandemi gibi süreçleri başarıyla yöneten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’e ve Encümenimize teşekkür ederim. Sorumluluğumuzun farkındayız. Ülkemize belediyelerimize hizmet etmeye çalışacağız.” Dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. TBB 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunumu TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı yaptı. Birlik Başkanlık, Meclis Başkanlık Divanı Üyelikleri ile Encümen Üyeleri Seçimi, 2022 Bütçe Kesin Hesabı, Kadro İhdası, Derece Değişikliği, AB Programları ve Projeleri Eş Finansman Onayı ve Avrupa Proje Yönetim Metodolojisi Ortaklığı Kurumuna Üyelik gibi gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
SEÇİM SONUCU GÖREV ALANLAR:
“Birlik Başkanı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Meclis Başkanlık Divanı 1. Başkanvekili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Meclis 2. Başkanvekili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Katip Asil Üye Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan.
Encümen Üyeleri:
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu” olarak belirlendiği açıklandı.