İBB, kent yaşamını kolaylaştırıcı hamlelerine yenisini ekledi. İstanbulkart-Mastercard arasında yapılan anlaşma ile toplu taşıma araçlarında temassız özellikli kredi, banka ve ön ödemeli kartlarla ödeme imkanı da sağlanacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mastercard Türkiye Genel Müdürü Avşar Gürdal’ın katılımıyla Emirgan Beyaz Köşk’te Belbim ve Mastercard İş birliği Protokolü, imzalandı. Törende Belbim Genel Müdürü Nihat Narin ve Başkan Danışmanı Ertan Yıldız da hazır bulundu. İş birliği imza töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamasında İstanbul’da toplu ulaşım için çok önemli bir iş birliğini hayata geçirdiklerini dile getirerek, görevlerinin gereği olan çağın ruhunu ve yenilikleri yakalamak, teknolojide yaşanan gelişmelerden faydalanarak İstanbulluların hayatına kolaylık getirmek sorumluluklarından birini daha yerine getirdiklerini belirterek:
“Dijitalleşen gündelik işlerimizi artık bir cep telefonu ile çözebiliyoruz. Dijital altyapı, çok daha bütünleşik ve bütünleşmiş çözümler sunabilmemizi de sağlıyor. İBB olarak akıllı şehir vizyonumuzla İstanbul’u akıllı teknolojilerle güçlendirerek geleceğe bugünden hazırlıyoruz. İştirakimiz Belbim’in ürettiği İstanbulkart’ı, günde ortalama 9 milyon insan kullanıyor. Bu kadar yoğun kullanılan bir kartın altyapısını yüzde 100 dijitalleştirdik.
İstanbulkart Mobil üzerinden QR kodla yapılan geçiş sayısı aylık ortalama 5 milyona ulaştı. Şimdi de dijitalleşen ödeme ağımızı Mastercard ile yaptığımız iş birliği sayesinde daha da ileri bir seviyeye taşıyoruz. Bu iş birliğiyle toplu taşıma araçlarımızda temassız özellikli kredi, banka ve ön ödemeli kartlarla ödeme yapmak mümkün hale gelecek.” diye konuştu.
HER ALIŞVERİŞTE İSTANBULKART:
İmamoğlu, “İstanbullular, toplu taşıma dışında daha birçok alanda İstanbul kartı güvenle kullanabilsin istiyoruz. Projemizin ikinci ayağında bunu da sağlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum. İlk etapta İstanbulkart Mobil’den oluşturulacak Mastercard logolu dijital İstanbulkart ile yurt içi ve yurt dışı tüm e-ticaret sitelerinde ödeme yapılabilecek. Sonrası Mastercard logolu fiziksel İstanbulkart’lar kullanıma girecek ve aynı işleve fiziksel kartlarımız sahip olacak. Aynı zamanda mevcut İstanbulkartlar tüm haklarıyla ulaşım ve her türlü alışveriş ödemelerinde kullanılabilecek” dedi.
MASTERCARD İLE TEMASSIZ TOPLU ULAŞIM:
Mastercard Türkiye Genel Müdürü Avşar Gürdal, dünyanın en güzel şehirleri İstanbul’a teknolojileri ile hizmet etmekten gurur duyduklarını belirterek, Belbim ile yürüttükleri projeyle, tüketicilerin temassız Mastercard’larını toplu ulaşımda kullanabileceklerini söyledi. Tüm İstanbullular ile turistlerin ellerindeki temassız Mastercard’lar ile toplu taşımadan yararlanabileceklerine dikkat çeken Gürdal, projenin ikinci ayağında Mastercard logolu İstanbulkart’ların tüm dünyada alışverişlerde kullanılacağını söyledi. Gürdal, iş birliği için Ekrem İmamoğlu ve Belbim yöneticilerine teşekkür etti.
UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK? İBB İştiraki Belbim ve Mastercard iş birliği ile yurt içi ve yurt dışı temassız kredi, banka ve ön ödemeli kartlarla ödeme yapmak mümkün hale geliyor açıklamasında, teknik hazırlık aşamaları sonrası önümüzdeki aylarda hayata geçirileceği açıklandı.
ÖHO BEKLENTİLERİ DE GERÇEKLEŞECEK: İstanbul’da özel halk otobüsçüleri yıllardan beri toplu taşıma indi-bindi ücret ödemelerinde kerdi kartı ile bir çok aksamaların önleneceği taleplerinin de karşılanacağı için uygulamanın hayata geçirilecek olmasından memnun.