Togg’un ortaklarından Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, IAA Transportation’da; “Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz” dedi…
Togg ortaklarından Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Togg’un satış şekli ve servis hizmetinin geleneksel yöntemler dışında olacağını açıklarken, aracın Türk vatandaşının ulaşabileceği bir fiyatla çıkarılacağını vurguladı.
Özilhan, kendisinin de 4-5 sefer Togg’u pistte kullandığını, çok memnun kaldığını belirtirken, projeye olan inancını, “Türkiye’nin ihtiyacı olan bir projeydi. Cumhurbaşkanı da çok destekledi projeyi ve devletin çok desteği oldu. Şimdi 5 ortak sermayeleri koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Taahhütleri herkes çok rahatlıkla yerine getiriyor” diye ifade etti.
Togg fabrikasının 29 Ekim’de açılacağını belirten Özilhan,
“Üretim yavaş başlayacak. Ondan sonra da Mart Ayı’nda ticari satışa başlayacağız” dedi.
Ayrıca, Togg SUV satışının geleneksel bir modelle yapılmayacağını, bayilik sistemi olmayacağını açıkladı.
Tuncay Özilhan, projeyle ilgili her şeyin yolun da gittiğine vurgu yaparak, “Fabrika inşaatı tamamlandı, montaj hatları kuruldu, müthiş bir boyahane kuruldu. Aşağı yukarı 290 robot şu an da çalışır vaziyette.
Solar enerji üzerine yatırım yapılıyor. Dolayısıyla üretim bilimi tamamlandı. Bu arada önemli miktarda araç üretildi. Norveç ve Arjantin gibi çeşitli ülkelere iklim koşullarını test için gönderildi. Kış şartlarında deneniyor, testleri geçti. Çarpışma ve dayanıklılık testlerini geçti. Gerçekten iyi bir ürün oldu” dedi.
Özilhan bu konuda, “Tam olarak açıklamayalım ama şunu söyleyebilirim ki, geleneksel modellerin dışında bir servis hizmeti olacak. Servis konusunda da çalışmalar var, tüketicinin bu konuda da hiç endişesi olmasın” dedi. Raporda, Türkiye 2019 sonu itibariyle toplam seyahat uzunluğunun 700 milyar km. olduğu belirtilerek, bunun 280’inin toplu taşıma, 240’ının şahsi taşıtlar, 110’unun yürüme, 30’unun taksiden oluştuğu mikromobilite de ise 40 milyar km’nin şahsi mikromobilite araçlarıyla yapıldığı belirtildi.
Paylaşımlı mikrobilite araçlarıyla yapılan seyahatlerin uzunluğunun 2019 itibari ile toplamın yüzde 1’inin de altında kaldığı rapora yansıdı. Türkiye için yapılan senaryoda, 2030’da 80-90 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğü hesaplanırken bunun 10-15 milyar dolarının paylaşımlı mikromobilite taşıtlarından olacağı öngörüldü.