Endüstriyel IIoT, pandemi dönemimde herkesi üzerken, hibrit çalışma ve otomasyonun hızlanmasını sağladığı açıklandı. Ayrıca da işletmelerin çok daha esnek üreticilik yapma avantajı elde etmesini de sağlayarak ek imkanlar sunduğu dile getirildi…
TEDARİK zincirlerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için varlık takibinden çalışanların sağlığı ve güvenliğine kadar, çok farklı kullanım senaryolarında kendini ispatlayan endüstriyel IIoT cihazları, uzaktan çalışan firmalara verimlilik ve süreklilik katığını belirten distribütör firma Redington Türkiye, sunduğu ürün ve çözümleri ile IIoT pazarının büyümesine katkıları ile dikkat çekiyor.

Pandemi ile hızla yaygınlaşan uzakta çalışma, normalleşme adımlarının atıldığı son dönemde hibrit çalışmaya evirilerek hayatımızda kalıcı olmaya devam edecek gibi görünüyor.
Çalışma hayatının yeni normali, işletmeleri geleneksel iş yeri ortamları dışında çalışmayı sürdürme yollarını bulmaya itiyor. Workplace Group
Global Workspace’in anketine göre:
ABD’de işletmelerin %69’u esnek bir çalışma alanı politikasına sahip olduklarını belirtiyor.
Araştırma, mevcut küresel sağlık krizi göz önüne alındığında bu oranın giderek artacağını öngörüyor. Endüstri 4.0’ın önemli bir unsuru olan Endüstriyel IIoT uzaktan çalışanların birbirleriyle ve firmalarının makineleri, ekipmanları ve diğer teknolojik cihazları ile bağlantıda kalarak, iş sürekliliğini ve verimliliği sağlamaları adına önemli bir rol oynuyor. IIoT, internete bağlı makinelerden ve bunların ürettiği verileri işleyen ileri analitik platformlarından oluşuyor.

IIoT cihazları küçük çevresel sensörler den robotlara kadar uzanıyor.
Her ne kadar “endüstriyel” sözcüğü depoları, tersaneleri ve fabrikaları çağrıştırsa da IIoT teknolojileri, aralarında tasarım, sağlık, finansal hizmetler, perakende ve reklamcılığın da bulunduğu çok farklı endüstriler için ciddi vaatler içeriyor.
Juniper Research tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırma:
Akıllı üretimi, önümüzdeki 5 yıl için IIoT pazarının önemli bir büyüme alanı olarak tanımladı.
Bu öngörü 2025 yılına kadar 22 milyar bağlantılı cihaz anlamına geliyor.
Araştırmanın işaret ettiği büyümenin gerçekleşmesi globalde IIoT cihaz sayısının 2020’de 17,7 milyardan 2025’te 36,8 milyara çıkması anlamına geliyor ve bu da genel olarak %107’lik büyüme oranı demek. IIoT’nin pandemi döneminde özellikle üretim alanında operasyonel verimlilik ile çalışan ve müşteri deneyimine yaptığı katkıları özetlemek mümkün:
Sensörle takip, Çalışan güvenliği, Uzaktan eğitim ve uy gulama, Drone desteği, Artırılmış gerçeklik, Verimli Lojistik…
